تعمیر انواع بارکدخوان
بارکدخوان را بشناسیم
بارکدخوان را به اسامی مختلف مثل بارکد ریدر یا بارکد اسکنر شناخته میشود. دستگاهی است جهت خواندن بارکد کالا و انتقال اطلاعات آن به سیستم صندوق فروشگاه و عناوین دیگر آن بارکد ریدر و بارکد تفنگی هستند. فروشگاهها و مراکزی که سیستم حسابداری یا فروش خود را بهصورت اتوماسیون مکانیزه کردهاند، جهت سهولت در امر صدور فاکتور و یا انبارگردانی از دستگاه بارکدخوان استفاده میکنند.
انواع بارکدخوان
بارکدخوانها پل ارتباطی بین دنیای فیزیکی و دیجیتال میباشند، آنها در دو نوع سیمدار وبی سیم هستند.
- بارکدخوان سیمدار: این نوع بارکدخوانها از طریق کابل به کامپیوتر یا دستگاههای دیگر متصل میشوند. آنها معمولاً دارای سرعت و دقت بالایی هستند و برای استفاده در محیطهای ثابت و مشخص مناسبترند.
- بارکدخوان بیسیم: این نوع بارکدخوانها از طریق فناوریهای بیسیم مانند بلوتوث یا وایفای به دستگاههای دیگر متصل میشوند. آنها دارای آزادی عمل بیشتری هستند و برای استفاده در محیطهای پویا و بزرگ مناسبترند.
اجزای اصلی یک بارکدخوان:
- سنسور: این بخش وظیفه خواندن بارکد را بر عهده دارد. سنسورها بر اساس فناوری مورد استفاده به انواع مختلفی مانند لیزری، CCD و CMOS تقسیم میشوند.
- پردازنده: پردازنده اطلاعات دریافتی از سنسور را پردازش کرده و به کد قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل میکند.
- منبع تغذیه: منبع تغذیه انرژی مورد نیاز برای کارکرد بارکدخوان را تامین میکند.
- واسط کاربری: واسط کاربری شامل دکمهها، نمایشگر و سایر عناصر است که به کاربر اجازه میدهد تا با بارکدخوان تعامل داشته باشد.
- ماژول ارتباطی: این ماژول وظیفه برقراری ارتباط بین بارکدخوان و دستگاههای دیگر را بر عهده دارد.
این دستگاهها از اجزاء بسیار حساس از جمله برد پایین دسته، برد بالای دسته، کلید بارکدخوان، اپتیک بارکدخوان، لیزر بارکدخوان، کابل و قاب تشکیل میشوند.
روشهای نگهداری از بارکدخوان
برای اینکه نیاز به حداقل دفعات تعمیر بارکدخوان داشته باشید؛ باید نکاتی را در زمان استفاده از بارکدخوان رعایت کنید.
که برخی از این نکات شامل این موارد هستند:
- تمیز نگهداشتن بارکدخوان
- دورنگهداشتن از مواد شوینده قوی،گرد و غبار و رطوبت
- بررسی نحوه کارکرد بارکدخوان و قطعات آن
- استفاده صحیج بارکدخوان با توجه به راهنمای مربوطه
و موارد بیشتر که می توانید به بخش نگهداری از بارکدخوان رفته و با آنها آشنا شوید چراکه برای کاهش هزینه خود میتواند به کارتان بیاید.
بارکدخوان ضربه دیده است
تعمیر بارکدخوان شامل چندین مرحله است مثلاً اگر بارکد تفنگی زمین بخورد مشکلات زیر ممکن است اتفاق بیفتد:
- اپتیک یا لیزر دستگاه معیوب میشود
- کابل بارکدخوان خراب میشود
- برای برد بارکدخوان مشکل ایجاد میشود
بارکدخوان روشن میشود ولی هیچ نوری ندارد
در این مواردی که دستگاه روشن میشود اما نور ندارد، برد پایین یا برد بالای بارکدخوان معیوب شده است. در این حالت برای تعمیر بارکدخوان باید برد آن مورد بررسی قرار بگیرد. تعمیر برد بارکدخوان بسیار حساس و ظریف است و اگر به تعمیرگاه غیرمجاز فرستاده شود امکان تعمیر آن وجود نداشته و باید تعویض شود. برای تعمیر بارکد ریدر حتماً دستگاه را به یک نمایندگی مجاز ارسال نمایید.
بارکدخوان روشن میشود، بارکد میخواند ولی روی کامپیوتر شماره نمیافتد
در این وضعیت مشکل مربوط به کابل بارکدخوان میباشد. در این صورت کابل بارکدخوان دچار خرابی یا قطعی شده است. جهت تعویض کابل بارکدخوان با ارائه مدل برای شما کابل ارسال میشود یا دستگاه را جهت تعویض کابل ارسال نمایید.
بارکدخوان روشن میشود ولی نور آن گاهی قطع و وصل میشود
در مواردی که نور بارکدخوان قطع وصل میشود این احتمالات وجود دارند:
- کلید روی برد مشکل داشته باشد
- شاسی کلید روی بدنه مشکل داشته باشد
برای تعیین قسمت معیوب بارکدخوان، دستگاه را به نمایندگی مجاز ارسال نمایید. شرکت فنی مهندسی ITC تنها نمایندگی مجاز تعمیرات بارکدخوان در ایران آماده ارائه بهترین خدمات به شما سروران گرامی میباشد. همکاری با شما افتخار ماست.
تعمیر بارکدخوان
تعمیر بارکدخوان یا بارکد ریدر زمانی انجام میشود که دستگاه بارکدخوان به دلایلی نتواند بارکد محصول را بخواند و آن را شناسایی کند.
با توجه به اینکه بارکدخوانها برای ردیابی و شناسایی محصولات کاربرد فراوانی دارند؛ بنابراین نیاز است تا مدیران کسب و کارها نسبت به نگهداری و شناسایی مشکلات و تعمیر بارکدخوان توجه لازم را داشته باشند.
تعمیر دستگاه بارکدخوان با توجه به این که کار حساسی است بایدتوسط متخصصان این حوزه انجام شود. به طوری که مشکل بارکدخوان به درستی تشخیص داده و نسبت به تعمیر تخصصی آن اقدام شود. بنابراین زمانی که به هر علتی بارکد توسط بارکدخوان خوانده نشد یا پیغام خطایی مشاهده کردید بهتر است به مراکز معتبر و نمایندگی تعمیر بارکدخوان مراجعه کنید و نسبت به تعمیر بارکدخوان خود اقدام کنید.
تعمیر بارکدخوان یا تعمیر بارکد ریدر شامل مراحل مختلف است از شناسایی مشکل گرفته تا تعمیر و تحویل آن است.
همچنین توصیه میشود برای تعمیر بارکدخوان به نمایندگی تعمیر بارکدخوان یا مراکز مجاز مراجعه کنید.
در ادامه با مراحل تعمیر بارکدخوان آشنا میشوید.